[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[]
[Web Creator] [LMSOFT]

Dr. Sip Reintsema

Arengo. Regisseur van verandering. © Arengo 2011

  
Sip Reintsema vervulde diverse leidinggevende functies bij grote organisaties in engineering, marketing, business development en ICT. Bij Arengo richt hij zich met name op de inrichting van effectieve en efficiente operaties bij bedrijven in de industrie, handel en transport.

Sip studeerde Natuurkunde aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Hij promoveerde aan dezelfde universiteit op een onderwerp uit de kern- en vaste stof fysica.

Na een postdoctoral fellowship aan de Katholieke Universiteit Leuven zette hij zijn loopbaan voort bij de Nederlandse Gasunie, waar hij achtereenvolgens functies vervulde binnen research, engineering en strategische planning. Vervolgens werkte hij voor Akzo (later Akzo Nobel) waar hij leidinggevende functies vervulde in engineering, marketing, business development en ICT. Zo was hij gedurende vele jaren Managing Director van Akzo Nobel Information Services (AIS), en transformeerde hij AIS tot een zelfstandige, goedlopende service business.

Na de overgang van AIS naar Origin leidde hij binnen Origin de internationale business voor klanten in de procesindustrie en life sciences. Als zelfstandig adviseur was hij vervolgens programma-manager elektronisch inkopen voor een groep business units van Akzo Nobel.Tel: +31 (0) 622 744583